kinzy cook
اهلا ومرحبا بكم فى منتدى الطبخ الخاص بالمراة من كل انحاء العالم
نورت منتدانا
ارجو التسجيل سريعا حتى تفيدنا بمعلوماتك القيمه
kinzy cook
اهلا ومرحبا بكم فى منتدى الطبخ الخاص بالمراة من كل انحاء العالم
نورت منتدانا
ارجو التسجيل سريعا حتى تفيدنا بمعلوماتك القيمه
kinzy cook
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

kinzy cook

منتدى الطبخ
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخولموقعنا على facebook
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
منتدى
المواضيع الأخيرة
» كيكة البقسماط
كبدة طبعا اسكندرانى Icon_minitimeالأربعاء أبريل 25, 2012 3:57 pm من طرف كنزى

» قطايف بالجبنه
كبدة طبعا اسكندرانى Icon_minitimeالإثنين أبريل 23, 2012 9:41 am من طرف كنزى

» قطايف العصافير بالقشطه
كبدة طبعا اسكندرانى Icon_minitimeالإثنين أبريل 23, 2012 9:39 am من طرف كنزى

» قطايف بالمكسرات
كبدة طبعا اسكندرانى Icon_minitimeالإثنين أبريل 23, 2012 9:36 am من طرف كنزى

» طريقة عجينة القطايف الصور
كبدة طبعا اسكندرانى Icon_minitimeالإثنين أبريل 23, 2012 9:31 am من طرف كنزى

» فراخ بالكارى بالصور ولا اسهل
كبدة طبعا اسكندرانى Icon_minitimeالأربعاء ديسمبر 29, 2010 7:59 am من طرف كنزى

» سندوتشين سريعه للطلبه
كبدة طبعا اسكندرانى Icon_minitimeالإثنين أكتوبر 18, 2010 3:02 pm من طرف ام محمد

» العيش الفينو بالصور
كبدة طبعا اسكندرانى Icon_minitimeالجمعة أكتوبر 15, 2010 8:19 pm من طرف كنزى

» سلطة المكرونه بالموتزاريلا
كبدة طبعا اسكندرانى Icon_minitimeالجمعة أكتوبر 15, 2010 8:16 pm من طرف كنزى

ازرار التصفُّح
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
الساعه

Get a Hi5 Clock

 

 كبدة طبعا اسكندرانى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin
Admin


عدد المساهمات : 4
تاريخ التسجيل : 25/06/2009
العمر : 41

كبدة طبعا اسكندرانى Empty
مُساهمةموضوع: كبدة طبعا اسكندرانى   كبدة طبعا اسكندرانى Icon_minitimeالسبت يونيو 27, 2009 5:31 pm

الحقيقه الكبده الاسكندرانى من الاكلات اللى بعشقها بجد
لانى اسكندرانية كمان



المقادير:

1/2 كيلو كبدة مقطعة صغيرة

ملح . كمون

3 ملاعق كبيرة خل

فلفل حار (اختيارى)

3 ملاعق كبيرة ثوم مفروم

حلقات فلفل أخضر

عصير ليمونة

1/4 كوب زيت للتحمير

1 بصله شرائح صغيرة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

الطريقة:

نخلط الثوم والخل والكمون والملح والشطة(الفلفل الحار) والبصل جيدا ثم نتبل بها الكبدة ونتركها فى

الثلاجه 1/4 ساعة .


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


نضع الزيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة بالخليط السابق

ونقلب وستظهر فورا الرائحة الطيبة ..

نخفض الحرارة بعد ان يتغير لون الكبدة

ونضيف حلقات الفلفل الاخضر ليكمل نضجه مع الكبدة ونغطيها

ونتركها ربع ساعة .. بعد ذلك نرفع الغطاء ونقلب جيدا

حتى تتشرب مائها وتتحمر فى زيتها ...

توضع فى طبق التقديم

وترش بعصير الليمون (الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الاسكندرانى )
تقدم مع الجرجير والبطاطس المحمرة والخبز .


وبالهنا والشفا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://kinzy.ahlamontada.net
 
كبدة طبعا اسكندرانى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
kinzy cook :: طبخ كنزى :: وصفات الطبخ-
انتقل الى: