Admin Admin
عدد المساهمات : 4 تاريخ التسجيل : 25/06/2009 العمر : 41
| موضوع: كبدة طبعا اسكندرانى السبت يونيو 27, 2009 5:31 pm | |
| الحقيقه الكبده الاسكندرانى من الاكلات اللى بعشقها بجد لانى اسكندرانية كمان المقادير:1/2 كيلو كبدة مقطعة صغيرةملح . كمون3 ملاعق كبيرة خلفلفل حار (اختيارى)3 ملاعق كبيرة ثوم مفرومحلقات فلفل أخضرعصير ليمونة1/4 كوب زيت للتحمير1 بصله شرائح صغيرة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]الطريقة:نخلط الثوم والخل والكمون والملح والشطة(الفلفل الحار) والبصل جيدا ثم نتبل بها الكبدة ونتركها فىالثلاجه 1/4 ساعة .[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]نضع الزيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة بالخليط السابقونقلب وستظهر فورا الرائحة الطيبة ..نخفض الحرارة بعد ان يتغير لون الكبدة ونضيف حلقات الفلفل الاخضر ليكمل نضجه مع الكبدة ونغطيهاونتركها ربع ساعة .. بعد ذلك نرفع الغطاء ونقلب جيدا حتى تتشرب مائها وتتحمر فى زيتها ...توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون (الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الاسكندرانى )تقدم مع الجرجير والبطاطس المحمرة والخبز .وبالهنا والشفا[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | |
|